Förbifart Stockholm är ett gammaldags projekt

Alla partier borde inse att Förbifarten på flera sätt är ett dåligt projekt. Förutom pengar handlar det om hälsa, miljö, klimatpåverkan m.m. Att långpendla med bil mellan södra och norra Stockholmsregionen är en idé från den tid då de flesta inte insåg/kände till bilismens skadeverkningar.

Nu vet alla beslutsfattare mycket mer. De negativa posterna när det gäller ekonomin och allt det andra har belysts flera gånger i utredningar.  När det gäller Förbifarten kom myndigheter som Naturvårdsverket och SIKA  fram till att denna motorväg skulle öka biltrafiken i Stockholmsregionen med 4 procent. Det är i absoluta tal räknat en hisklig mängd nya bilresor. Effekterna skulle bli dyrköpta.

Jag instämmer i det allra mesta som företrädarna för Urbanisma och Yimby skriver här: http://www.dagensarena.se/opinion/valj-bort-forbifarten-s/ – comment-520207

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.