PAPPERSTIDNINGENS DÖD

Skribord dator 20141225_100728_LLS

Inga papperstidningar i brevinkastet på juldagens morgon och jag har för första gången I mitt liv gått igenom hela DN på nätet. Bläddringsfunktionen har blivit smidigare.

Jag undrar hur många år den traditionella morgontidningen i pappersform har kvar. 10 eller 15?

Ett par observationer av något som kan påskynda utvecklingen:
1) Jag får snabbt en överblick av nyhetsläget och viktiga artiklar genom att gå in på ”lilla” dn.se och andra mediers kortversioner. 2)Eftersom jag är kommunpolitiker hittar jag enhel del av intresse i stadsdelstidningarna som nu är ganska många. Svensk Daagbldet är inget att räkna med när det gäller stockholmspolitik – den redaktion är i princip nedlagd

Det kanske är 1) och 2) som blir framtidens melodi. Så får jag resten via radio och TV.

Det betyder dock inte att vi säger upp våra två morgontidigar och vi kommer att köpa AB och Expressens som vanligt i butiken. Och norpa åt oss Metro. Den dag då hustrun inte vill ha de s.k. kvällstidningarna på lunchrasten, den dagen är avlägsen

Resan in i den massmediala framtiden får gå i trivseltakt. Åtminstone för läsarna – som fortfarande är marknadskrafterna. Det är värre för journalisterna som ser sina jobb hotade eller förvandlade.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.