Hög tid att avskaffa gettopolitiken!

På nyårsdagens morgon läste jag  Widar Anderssons ledare i Folkbladet och det finns anledning att kommentera det tänkvärda han skriver.

Här ett utdrag ur hans ledare:
”Brottsförebyggande rådet visar i sin senaste Trygghetsundersökning att risken för att utsättas för brott som hot, bedrägeri, misshandel, trakasseri och personrån ökar väsentligt för den som är utlandsfödd och som bor och vistas i något av alla utanförskapsområden.

Att en stor del av såväl gärningsmännen som brottsoffren i utanförskapsområdenas kriminalstatistik talar bruten svenska är lika oförvånande som onödigt. Med en tuffare integrationspolitik hade mycket kunnat vara bättre.”

Widar pekar på något viktigt Jag är dock tveksam till sista raden om en tuffare integrationspolitik. Som jag ser det är det stora problemet att vi INTE HAR någon integrationspolitik värd namnet. Istället har det i årtionden drivits en medveten segregationspolitik där flyktingar och  många andra invandrare isolerats i särskilda stadsdelar på behörigt avstånd från de svenska invånarna.

Till detta kommer bland annat den bristande undervisningen i svenska – SFI är inte vad det borde vara. Och hur ska t.ex. en serb kunna lära sig svenska genom att umgås med en somalier? Språket är grunden för studier, jobb, framgång och gemenskap.

Det måste bli ett slut på gettopolitiken. Nu ska det bli fart på bostadsbyggandet. Använd de kommunala bostadsförmedlingarna till att placera imigranter ute i det svenska samhället och inte i de isolerade öarna.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.