Sänkt restaurangmoms ingen höjdare

Märkligt att sänkt restaurangmoms är Moderaternas ”reform” i ett osäkert ekonomiskt läge. Ideologiskt borde det finnas betydligt viktigare frågor för alla partier. Det ligger kanske lite av storstadsnoja/Stureplan över det hela.
Det ger troligen inte många nya jobb – Frankrike har nämnts som exempel på det.
Jag befarar att större delen av momspengarna hamnar i krögarnas dunkla fickor genom att priserna snart höjs igen.
Som det har påpekats borde man istället satsa på att sänka den orättvisa skatten för pensionärer som då kan få råd att t.ex. köpa mer ekolologisk mat eller gå ut och äta. När det gäller sysselsättning så behövs det ungdomar bl.a.inom vård och omsorg. Samt utbyggnad av kollektivtrafiken.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.