INTE UNDERBART I DURBAN

Hur kan Sveriges miljöminister tycka att överenskommelsen i Durban är något ”underbart”? När de stora klimatbovarna åter har svikit världen. Detta är illavarslande eftersom många befarar att vi är nära den riskabla gräns där ekosystemen kan påverkas på ett farligt sätt.

I ”bästa” fall dröjer det till 2020 innan det blir ett utsläppsbegränsande avtal. Med tanke på alla förvecklingar och förseningar under årens lopp är det ett skakigt årtal. Och hur ska man klara 2 graders temperaturökning när det drar ut på tiden?

När det gäller miljöministern så är uttalandet extra  märkligt med tanke på att Centerpartiet ville bli ett miljöparti  i och med att man bytte miljöminister.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4850216

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.