Fastighetsägare struntar i avtal

När vattnet rinner ut från stuprören och fryser till is bildas på många ställen flera kvadratmeter stora isbeläggningar. Det vi sett hittills i år är bara början. Halkolyckorna kommer att öka kraftigt när dagsmejan gör att allt mer vatten kommer ut ur stuprören och fryser till is på gångbarna. Och många äldre och funktionshindrade blir isolerade i sina bostäder eftersom de inte vågar sig ut.

I Stockholm finns en överenskommelse mellan Stockholms kommun och fastighetsägarnas organisation. Snö på taken, istappar och isbildningar p.g.a. vatten från stuprören är respektive fastighetsägares ansvar att åtgärda.

Problemet är att många fastighetsägare struntar i överenskommelsen. Jag har under mina ganska många år inte en enda gång sett en fastighetsägare eller fastighetsskötare hacka bort is på en trottoar i Stockholm. Däremot är en del butiksägare bra på att hålla isfritt framför den egna dörren.

I kommunfullmäktiges frågestund på måndag, 20 feb, ska jag fråga det ansvariga borgarrådet Ulla Hamilton vad hon tänker göra med anledning av att avtalet inte följs.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.