Vad säger axelryckarna nu?

Vi som lever just nu i Europa behöver kanske inte vara så oroliga för egen del. Men många  har barnbarn som kan komma att leva år 2100. Det – om inte annat – borde de axelryckande  låt-gå-politikerna bekymra sig om.

Enligt en ännu opublicerad rapport från FN:s klimatpanel kan värmeböljorna komma att bli omkring fem grader varmare än i dag omkring 2050 och hela 9 grader hetare när vi närmar oss 2100. Det är klen tröst att köldknäpparna blir färre.

Bränder blir allt vanligare. De ryska bränderna sommaren  2010 var en varningssignal Omkring 15.000 personer omkom.

Enligt rapporten, som nyhetsbyrån AP tagit del av,  kommer delar av jorden att bli nästan omöjliga att bebo på grund av klimatförändringarna.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.