Att gynna och missgynna

Alliansens agerande i Stockholm är märkligt. Här två exempel.

Tre kommunala bostadsbolag i Stockholm gjorde jättevinster 2012 . Stockholmshem 25 %, Svenska Bostäder 48 %, Familjebostäder 69 % . Siffrorna gäller procent av omsättning.
Anledningen är att man tar ut för höga hyror, något som genom bruksvärdesprincipen gynnar privata fastighetsägare. Detta innebär att hyresgästerna betalar en form av extra kommunalskatt. Varför ska de göra det?

Hemtjänsten i Skarpnäck såldes för 1,6 miljoner kr. Nu visar det sig att vinsten för köparen under de första 9 månaderna var 1,9 miljoner. En mycket bra affär för köparen och en väldigt dålig sådan för skattebetalarna. Här en länk (obs gäller bara 24 h) till affären: http://www.dagensnyheter.se/Articles/2013/05/30/Avknoppad-hemtjanst-har-salts-for-underpris/

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.