Lagfusk(?) och skattefusk

Visst är det väl märkligt att Sveriges högsta domstol i flera år underlåtit att döma enligt gällande lag när det gäller beskattning. Att man möjligen tyckte att den aktuella EU-beslutade lagen inte var bra, det fungerar inte som ursäkt. Det är allvarligt att HD agerat mot bättre vetande.

Tänk att det skulle behövas en lokal domare (Haparanda) för att korrigera något som kanske skulle kunna rubriceras som lagfusk – med högsta domstolen som svarande. Men någon sådan möjlighet finns förstås inte.

Det är vi riktiga skattebetalare som får stå för fiolerna när ett stort antal fuskare kommer att få skadestånd. Nu är det viktigt att lagstiftarna (som rimligen inte kan ha varit omedvetna om att HD agerat lagstridigt) tar rejält tag i detta.  Det kommer att gå i slowmotion – eller ultrarapid som det faktiskt hette en gång i tiden.

Till sist ska väl vår överordnade (Europeiska Unionen) säga sitt…

 

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.