>

 Det kan bli Sahlin och Bodström
Att vara partiledare innebär en mycket ensam och utsatt tillvaro om det inte går som partikamraterna vill. Då kan en annan lösning vara lösningen.
  Jag förstår att Mona Sahlin avgick efter all mer eller mindre motiverad kritik.  Frågan är hur pass sargad hon är.
  Kanske kommer hon tillbaka. Hon är ju bevisligen seg – eller vänligare uttryckt – uthållig.  Och det finns ju ingen given efterträdare. Jag har ställt den här frågan förut utan att få något relevant svar: Kan någon nämna tre sossar som är bättre än Sahlin?
  Jag tror forfarande att Sahlin är bäst. Men hon ska inte vara ensam  på den absoluta toppen om hon kandiderar på den kommande kongressen.
  Lösningen för S kan vara två ”språkrör”. Och då kan de ganska samstämda Sahlin och Bodström vara paret. Men det kräver förstås att Bodström tar ett helt annat ansvar än han gjorde när det gällde riksdagsjobbet.
   
PS. Ja, jag vet att Bodström tackat nej och att Sahlin inte kan tacka ja till något när hon just avgått. I situationer som denna finns det i stor sett bara nej-tackare. Det blir annorlunda när det verkligen gäller.
Nov 2010
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.