Äldreomsorgens problematik speglas i TV

Bra diskussion denna morgon (12/9) i SVT 1 om äldreomsorgen mellan Gustav Fridolin och Maria Larsson. Men anmälningarna (Lex Sarah) om missförhållanden har ökat med 50 % mellan 2011 och 2012. Politikerna måste engagera sig mer lokalt.

Den dystra sanningen är att de äldre i många fall är offer för den kommunala girigheten. För att inte tala om Boverket som vill ge ekonomiskt stöd till kommuner som ersätter goda äldreboenden med något sämre: ”Trygghetsboenden”, som det så vackert heter.

Ett exempel är att Socialstyrelsen fått senarelägga bemanningskraven efter kritik från SKL

I kväll  12/9 kl 20 i SVT 1 kommer sista delen av serien om äldreomsorgen. Alla inslagen kan ses  i efterhand på SVT Play. Liksom Sverker Olofssons uppföljande debattprogram kl 21  samma kväll och i samma kanaal.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.