Trafikkaos och Törnrosasömn om bussar

Nu varnar till och med trafikborgarrådet (M) för trafikkaos i Stockholm. Då förstår man att klockan verkligen klämtar. Men åtgärderna lyser fortfarande med sin frånvaro.

Trafiken på Valhallavägen kommer inte alls att minska som det sagts när Norra länken tas i bruk. Såvida inte staden och staten tar till kraftåtgärder av typ lokala trängselskatter.

Det är samma gamla motorvägsbluff som avslöjas igen. Det började med Essingeleden som skulle minska innerstadsbilismen. Men redan efter ett halvår ökade trafiken. Därefter samma sak med Götgatan efter det att Johanneshovsbron byggts. Och massor av bilar skulle försvinna från Valhallavägen när Norra länken kom, enligt de stora ordens män.

Det kommer på en del sträcker behöva transporteras dubbelt så många personer per minut som nu, enligt analyser. Annars kommer Stockholms kommun inte ens i närheten av att klara sina egna miljö- och klimatmål.

Som tidigare påpekats kan man inte slå sig till ro med att det kommer 9 nya t-banestationer om ganska många år. Det är helt nödvändigt att planera för kraftigt utökad busstrafik med separata körfält och prioriterade trafiksignaler – åtgärder som kan (och måste) sättas in snabbt.  Men där har alliansen sovit sött.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.