Skillnad på ishallar och andra byggnader?

Det har kommit mycket berättigad kritik för att man började röja snö på en ishall i Lidingö medan barn och föräldrar befann sig i hallen. Kommunens personal skottade. Taket rasade in.  Man visste inte…
  Inga människor skadades fysiskt den här gången. Men det finns all anledning att ha en vidare syn på detta. Hur kommer det sig att man kan röja snö på kontorshus och flerbostadshus utan att tak rasar in?
  Svaret måste rimligen vara att vi har okunniga konstruktörer och beställare som tror att man inte behöver ha samma hållbarhetskrav på ishallar som på andra byggnader.
  Dystert. Men samtidigt skäl till att raskt fundera på vad man ska göra för att klara andra bristfälligt konstruerade ishallar. Raskt? Tja, det är väl tveksamt. Ishallsrasandet var tydligt redan förra vintern…

  Jan 2011

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.