Man kan inte bo på en motorväg

Stadsplaneringen – om man kan kalla det så –  har en sorglig inriktning i Stockholm. Det finns ett enormt behov av bostäder, men det är kontor och motorvägar som prioriteras. Detta samtidigt som befolkningsökningen ligger nära 40.000 per år i regionen.

Men man kan inte bo på en motorväg. Tältandet sker på andra ställen, nu inte bara på sommaren. Planeringen har en betongartad inriktning även om en viss tillnyktring har skett. Fortfarande tycks en del tro att det är  brist på motorvägar.

”Spelet om Stockholm” är en nyttig bakgrundsdokumentär, vars första avsnitt sändes av SVT 29 december – del 2 kommer 5  januari 18.10 med repris 6 januari kl 11.00.. Här är länken till del 1: http://www.svt.se/dokumentarfilm/se-program/del-1-1466

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.