Satsa på breddidrotten – inte på OS

Enligt en mätning är 6 av 10 svenskar för att vinter-OS 2022 ska arrangeras i Stockholm och Åre.  I Stockholm är dock motståndet betydligt större. Det är inte konstigt. Motståndet var stort redan mot det sommar-OS 2004 som Stockholm ansökte om. Ett vinter-OS är än mer orealistiskt. Bland annat på grund av klimatet, kostnaderna och den hotbild som gäller alla jättearrangemang.

OS är en gigantisk apparat som orsakar stora problem där spelen arrangeras. Istället borde OS delas upp och spridas över världen.

I stockholmsregionen  behövs en rejäl satsning på breddidrotten, inte minst för våra ungdomar. Bristen på hallar av alla de slag är stor. Detta drabbar bl.a. bandyn. Trots topplag som AIK på damsidan och Hammarby på herrsidan kan bandyn var mer eller mindre försvunnen om några år på grund av hallbristen.

Slutsatsen bör vara: satsa pengarna där de gör mest nytta, både för vår sociala och kroppsliga hälsa. Och det är inte på en olympiad.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.