Bråket om Folkkampanjens flaggor i Visby

Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen viftar energiskt med sina färgstarka gulröda flaggor i Almedalen. De vill påminna om kärnkraften är ett fortsatt överhängande hot. Sveriges Television gillar det inte och påstår bl.a. att den gula färgen stör. SVT vill ha bort flaggorna.

Prat. Den gula färgen är inget tekniskt problem, men uppenbarligen ett politiskt sådant.

SVT säger sig också vara oroliga för att bli fällda av Granskningsnämnden. De kan inte bli fällda för Folkkampnajens flaggor. Möjligen, men bara möjligen, kan SVT fällas om de avsiktligt och upprepade gånger visar en skylt för t.ex. en butik i Visby.

Men samtidigt är det så att SVT varje VM-kväll visar massor av reklamskyltar. Både under matcherna och i intervjuzonen. SVT får nog acceptera den värld de lever i och sluta bråka med klarsynta idealister i AlmedalenFolkkampanjen i Visby -14.pgFoto: Charlotte Thege

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.