Alliansens inte så godhjärtade taktik

När Fredrik Reinfeldt pratade om de ökande kostnaderna för flyktingar och vädjade till folkets öppna hjärta – då trodde en del kommentatorer att M-ledaren var öppenhjärtig/godhjärtad.

Men när Bildt och Borg följde upp med presskonferens om samma sak stod det klart att det var taktik. Något som bekräftades när det i går var Ullenhags tur. Fyra ministrar med samma utspel inom loppet av några dagar.

Det hela kan ses som konstigt. Det  inte alliansvanligt med den typen av utspel. Men nu är det valrörelse. Tanken är att SD ska få tillräckligt med väljartillskott för att bli vågmästare och rösta på en alliansbudget. Sen ska alliansen regera vidare med SD:s stöd. Precis som nu.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.