Vem lurar vem om energin?

I energiöverenskommelsen från 10 juni mellan S, MP, M, C och KD står att ”Målet år 2040 är 100 % förnybar elproduktion”. Nästa mening är motsägelsefull: ”Detta är ett mål, inte ett stoppdatum som förbjuder kärnkraft och innebär inte heller en stängning av kärnkraft med politiska beslut.”

Om det ska vara 100 % förnybart kan kärnkraften inte vara kvar. Några försöker lura de andra i överenskommelsen. Om partierna menar allvar med 100 % måste de börja göra satsningar nu. Men risken är stor att det i praktiken är ett spel för gallerierna, ett försök att göra alla nöjda. Resultatet kan bli att alla blir missnöjda.

Här är länken till energiöverenskommelsen: http://www.regeringen.se/contentassets/b88f0d28eb0e48e39eb4411de2aabe76/energioverenskommelse-20160610.pdf

Det här inlägget postades i Energi och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.