”EN TSUNAMI AV SMITTA”

Med omikrons framfart och deltas fortsatta aktivitet är det för närvarande två olika varianter som dominerar smittan i världen. Något som oroar världshälsoorganisationen WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus, som i ett uttalande sagt att den parallella framfarten av smittor kan skapa någonting han kallar för ”en tsunami av smitta”.

Men många verkar inte ta pandemin på allvar utan struntar i gällande restriktioner- Exempelvis hade minst 100 personer party på en båt i Stockholm. Den tillåtna gränsen för privata fester är 50 personer.

– Det är ingen skillnad på det här och att vara i gallerior och julhandla, säger en av arrangörna.

Men den personen låtsas inte om att det finns tydliga trängselgränser i gallerior och butiker.

Vad har hänt med solidariteten mot medmänniskorna och inte minst mot personalen i vården?

 

Det här inlägget postades i Pandemi och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.