>Reinfeldt i McDonalds vallokaler

>

Några av McDonalds restauranger ska fungera som vallokaler i förtidsröstningen som börjar 1 september. Det är restaurangerna i Tumba, Hallunda och Norrtälje som deltar i detta samarbete med de kommmunala valnämnderna.
Det ökar tillgängligheten. Men det kan ändå synas märkligt att kommersiella företag ska få vara vallokaler. Speciellt som moderatpolitikern Filippa Reinfeldt gör reklam för sig på McDonalds restaurangbord. Hon propagerar för bättre mat. Lite extra inressant med tanke på att Moderaterna och de andra allianspartierna så grovt misskött matfrågorna i Stockholms läns landsting där hon är landstingsråd.
Vem betalar denna reklam i vallokalerna? (M)cDonalds?

Aug -10

PS. Valnämnden i Botkyrka kommun har efter kritiken i media beslutat att McDonalds restauranger i Hallunda och och Tumba inte får vara vallokaler.
Nämnden hänvisar till reklamen för Filippa Reinfeldt på brickunderlagen anser att McDonalds inte lever upp till kravet på neutralitet.
Återstår att se om valnämnden i Norrtälje också kommer att ändra sig.

Det här inlägget postades i McDonalds Filippa Reinfeldt Vallokaler Botkyrka. Bokmärk permalänken.