>Rulltrappselände i Stockholm

>

SJ får mycket kritik i dessa dagar. En annan spårjätte – Storstockholms Lokaltrafik, SL – har också problem.
Landstingsägda SL klarar inte av att underhålla och reparera sin rulltrappor. Bra har det aldrig varit men den senaste tiden har det blivit allt sämre.

Jag tog upp frågan i landstingsfullmäktige och landstingsrådet (M) lovade att det skulle bli bättre. Men det har det inte blivit.

   Här ett  exempel: På Rådmansgatans tunnelbanestation stannade en rulltrappa i mitten av maj (bilden).  Den skulle vara klar 30 juni, men  står fortfarande stilla i mitten av augusti. För några dar sen stannade också hissen som är ett alternativ för de som inte klarar trapporna.
   Ett av problemen är att SL i praktiken är ett monopolföretag och därför lugnt kan luta sig tillbaka i stolen. Kan någon tänka sig att rulltrappor skulle stå stilla i  veckor eller månader i ett varuhus?  Dessutom finns det inte någon fungerande planering för underhåll av rulltrapporna. SL vet mycket väl att rulltrappor går sönder efter en viss tid men förmår  inte  se till att reservdelar finns tillgängliga. Det är amatörmässigt.
   När SL:s ganska nye VD nu ska förbättra organisationen så får vi verkligen hoppas att han tar itu med undehållsproblemet. Dagens situation är inte acceptabel.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.