>Snabbe Björklund igen

>Jan Björklund är känd för sina snabba uttalanden. Hans förslag i P1 19 augusti att dåliga, skattesubventionerade  friskolor inte ska få ge utdelning till aktieägarna verkar inte vara genomtänkt även om det kan förefalla sympatiskt. Det finns stora möjligheter att kringgå ett sådant förbud. Exempelvis kan de tilltänkta vinstpengarna omplaceras inom företaget och tas fram vid ett senare tillfälle. Eller kan man använda metoden med koncernbidrag – många friskolor ingår i koncerner.
  Den där björklundaren hade klara drag av valfläsk. Ett liknande förslag har avslagits av allianspatierna i riksdagen.
  Däremot berömmer jag honom gärna för att han vill att personalen i privata friskolor ska ha samma rätt som offentliganställda att informera media och andra om oegentligheter och missförhållanden.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.