”Trygghetsboendena” är ett besparingsprojekt

Barbro Westerholm, FP, och Ines Uusmann, S, skrev 17 jan 2012 på Sv Dagdbladets Brännpunkt om äldrebostäder. Jag har kommenterat det på svd.se, men lägger in några rader också här. Jag kan hålla med om en hel del av det de skriver, men det är tråkigt att de fortsätter sin propaganda för s k trygghetsbostäder.

Visst behövs det fler äldrebostäder. Alla bostäder ska , oavsett för vem de byggs eller byggs om, ha god tillgänglighet.
Propagandan för ”trygghetsboenden” är en del av ett besparingsprojekt. I exempelvis Stockholm lägger allianspartierna ner väl fungerande servicehus (som har vårdpersonal och bemanning dygnet runt) och ersätter dem med just ”trygghetsboenden”.

Namnet ”trygghetsboenden” är mycket nära falsk varubeteckning eftersom den typen av bostäder i praktiken inte ger mer trygghet än om man bor i en vanlig bostad. Trygghetslarm kan man få oavsett var man bor. Att en vaktmästare ska vara tillgänglig är mer en fråga om service än om trygghet.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.