Valet av Löfven skapar problem för MP

Bilden tog jag på hemvägen  från Fotografiska Museet i Stockholm.

På museet var jag för första gången i mitt ganska långa liv med om valet av en partiordförande. Min erfarenhet har varit begränsad till språkrör. Jag röstade inte. Men det gjorde många andra, även om de inte hade rösträtt. Lokalen var packad med massmedianer och entusiastiska socialdemokrater.

Valet av Stefan Löfven till partiordförande för Socialdemokraterna minskar förmodligen möjligheterna till ett eventuellt regeringssamarbete mellan MP och S. Löfven har ju visat sig vara klar vän av euro, kraftig tillväxt och kärnkraft. Det är sådant som MP definitivt inte kan svälja. Om Löfven är pragmatisk – och det måste han rimligen vara – kommer han i praktisk politik att backa rejält på dessa punkter.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.