Assange och den osäkra svenska rättsstaten

Det är fullt begripligt att  Julian Assange är rädd för att hamna i den svenska rättsstatens grepp och riskera att bli skickad till USA.

Men det är svårare att förstå varför denna rättsstat inte skickar åklagare eller polis till London och förhör honom. Detta som en komplettering av det förhör som gjordes i Stockholm. Det skulle kunna bli början till slutet på detta egendomliga drama.

Vad Wolodarski inte nämner i sin intresanta DN-artikel (länk) är den stora rättsskandalen med de båda egyptierna som av CIA fördes bort från Sverige 2001 till tortyr och elände i Egypten. Detta efter beslut av den svenska regeringen om  bortförande. Det är en varningssignal för alla med utländsk bakgrund.

http://www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-sverige-ger-assange-skal-att-le-i-ambassadens-spegel

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.