Hälsofarlig envishet

Folks hälsa kommer i andra hand på grund av allianspartiernas envishet. Här två exempel.

I Stockholm vill länsstyrelsen införa dubbdäcksförbud på fler gator för att minska mängden farliga partiklar. Moderaterna – som bestämmer i stadshuset – säger nej. De vill ha avgifter i stället. Samtidigt har regeringen – där C har miljöministerposten – lagt avgiftsfrågan i långbänk. Alltså händer ingenting – annat än att envisheten segrar och stockholmarnas hälsa försämras.

Så har vi saltet. Flera rapporter visar att svenskarna får i sig hälsofarliga mängder salt – dubbelt så mycket som WHO, EU och Livsmedelsverket rekommenderar. Ett stort problem är att det finns för mycket salt i halv- och helfabrikat, exempelvis färdigrätter.

Men den centerpartistiske jordbruksministern, som har ansvaret för dessa frågor, har avvisat förslag om krafttag mot saltmängderna. Han har förklarat att han tror på dialogen. Trots att erfarenheten visar att saltinnehållet ökat – efter år av ”dialog”.

Envishet och handlingsförlamning är skadliga egenskaper för folks hälsa.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.