Politikers resor – långa och många

Jag håller med Lise Nordin om det hon säger i artikeln (länk nedan). Klimathänsyn och tillgång till kunskap Internet har gjort flygresorna mer obehövliga. Det handlar (ofta) om till stor del bortkastad tid.

Min nyttigaste studieresa gick med tåg till Västerås och deras avfallshantering. Min enda långresa som gett några spår av betydelse var till Japan någon gång i mitten på 90-talet. Japanerna hade/har speciella markeringar på trottoarerna för synskadade som gjorde det möjligt att genom fotsulorna eller med en käpp känna vad som fanns framför, t.ex. ett övergångsställe. Jag skrev ett brev, som sen alla partiföreträdare var med på, om att detta borde införas i Stockholm. Och det skedde ganska snabbt.

Men i övrigt har de långa resorna kostat skattebetalarna och miljön mer än de smakat. De senaste två mandatperioderna har jag konsekvent tackat nej till alla flygresor.

Här är länken till artikeln med Lise: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politikernas-langresor-far-kritik_8410136.svd

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.