Ynkligt av Kina och Ryssland

Man kan fråga sig varför Kina och Ryssland använder sin vetorätt mot att FN – som redan har folk på plats – ska få utreda användningen av nervgaser i Syrien. Det förstärker intrycket av att omvärlden inte engagera sig i den syriska tragiken. Nu fortsätter eländet med krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten.

Det är ynkligt att dessa två stormakter agerar som de gör i säkerhetsrådet. Man kan sätta stora frågetecken för de politiska ledningarnas resonemang. Skulle Putin och Jinping kunna tänka sig att själva använda kemiska stridsmedel i sina egna eller i andra länder?

PS. Alltid något att Ryssland börjar svänga och nu uppmanar assadregimen att underlätta för FN-inspektörerna att undersöka vad som hänt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.