Kampanj för marknadshyror

Det pågår en kampanj för marknadshyror. Förmodligen har fastighetsägarsidan fått mersmak av de skenande andrahandshyrorna.
Forskare och opinionsbildare är engagerade.

På Expressens ledarsida verkar man vara på fastighetsägarnas sida – även om ledarskribenten ser risken för förvärrad segregation. I går stod bl.a. detta att läsa: ”En gradvis avreglering av bostadsmarknaden är nödvändig. Om det skull leda til ytterligar segregation vore det förbskat beklagligt. Men dagens modelll fungerar helt upenbart inte.”

Kommentar från min sida: Avregleringen har redan börjat och det har inte gjort saken bättre för andra än ägarna. Ett grundläggande problem är att det har byggts för lite. I övrigt borde det vara enkelt att förstå att marknadshyror inte fungerar på en bristmarknad – utom för ägarna.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.