När ska borgarrådet göra något?

Miljöpartiet har oavbrutet ställt frågor och lagt interpellationer i Stockholms stadshus om bristerna i äldreomsorgen – inte minst när det gäller svårigheterna att få plats på servicehus och liknande. Många äldre är inte bara fysiskt svaga utan känner sig också otrygga.

Äldreborgarrådet (M) repeterar ihärdigt att otrygghet är ett skäl för att få plats på ett äldreboende. Men det är pratbubblor och biståndsbedömarna fortsätter att säga nej till väldigt många. Vad som fattas är att alliansen och det ansvariga borgarrådet skickar ut nya, skriftliga direktiv. Samt att kommunen informerar om att det finns gott om lediga platser på servicehusen.

Nu kommer några miljöpartister – Eivor Karlsson, Halit Azizoglu, Ewa Larsson och jag – med en motion i kommunfullmäktige. Den går bl.a. ut på generösare bedömningar av ansökningar om att få komma till äldreboenden av olika slag, inte minst servicehus.

Glädjande nog satsar MP i stadshuset betydligt mer än alliansen på äldreomsorgen, inklusive hemtjänsten, i budgetförslaget för Stockholms kommun.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.